Na območju kraja Nuskova so vaščani že pred več kot 100 leti ugotovili, da se na določenih predelih kraja pod zemljo nahaja mineralna voda, ki so jo poimenovali »Slatina«. Že pred drugo svetovno vojno so postavili polnilnico, kjer so »Slatino« polnili in z njo oskrbovali ljudi na področju Slovenije in Avstrije.

Za vse člane kartice ugodnosti Banovička:

  • vsem, ki pridete na ogled, podarimo steklenico Cane

Na podlagi opravljenih analiz smo ugotovili, da je mineralna voda zelo kakovostna, pri čemer sta glavna atributa vode predvsem visoka vsebnost kalcija in zelo nizka vsebnost natrija.

Kalcij (CA)

Cana Royal Water vsebuje visoko vsebnost kalcija, kar 340 mg / L. Kalcij ima pomembno vlogo pri gradnji kosti in ohranjanju zdravega zob in dlesni. Dokazano je, da kalcij prispeva k normalnemu strjevanju krvi, k ponovni reakciji metabolizma, delovanju mišic, k normalnemu prenosu živčnega impulza in k normalnemu izkoriščanju prebavnih encimov.

Natrij (NA)

Cana Royal Water vsebuje le 8,6 mg Na / l in jo lahko označimo kot "primerno za diete z malo natrija". Največ natrija pridobimo s pomočjo kuhinjske soli. Čeprav je natrij nujen za normalno delovanje telesnih funkcij, lahko čezmerni vnos povzroči tudi zdravstvene težave, kot je povišan krvni tlak, ki škoduje našemu srcu in obtoku.

Kontakt

Cana Water
Serdica 82, 9262 Rogašovci

Telefon: 00386 31 401 999

E-pošta: info@canawater.eu

Internet: www.canawater.eu 

 

Na vrh