Na steni sta ohranjeni še dve žanrski sliki. Restavratorji so prepričani, da sta freska in celotna kapela starejši od same zidanice in da so zidanici prizidali pozneje.

Za vse člane kartice ugodnosti Banovička:

  • 1 dl vina po izbiri gratis na Zidanici Malek

Zidanica je bila del gospoščine Branek, ki je bila v lasti furlanskih grofov iz rodbine Codroipo. Zidanica Malek in njeni prostori so v poznem 19. stoletju prešli na družino Fischerau – lastnike in trgovce z vini iz Leobena. Po 2. svetovni vojni je bila posest predana v upravljanje taverni Jeruzalem–Svetinje. Danes je zidanica v lasti družine Puklavec in podjetja Puklavec Family Wines, ki jo tudi upravlja.

Stavba je stara več kot 300 let. Prejšnji lastniki so jo uporabljali predvsem za bivanjske in kmetijske namene, danes pa je to izključno turistična točka. Njena vrata so odprta napovedanim skupinam in posameznim obiskovalcem. Stoji sredi čudovitih Jeruzalemskih goric, v njej pa lahko naša vina degustirate in tudi kupite ter si ogledate obokano klet, staro prešo, kapelo in majhen muzej vinogradništva.

Odpiralni čas:

aprila ob sobotah in nedeljah od 12. do 18. ure. Od 1. maja do novembra vsak dan od 11. do 18. ure. Skupine so vedno dobrodošle, vendar svoj obisk rezervirajte vsaj dva dni pred prihodom.

Kontakt:

Zidanica Malek
Svetinje 22
2259 Ivanjkovci

Telefon: +386 (0)2 741 77 76
E-pošta: malek@pfwineries.com
Internet: www.puklavecfamilywines.com

 

Na vrh