Barvanje pirhov s čebulo

Potrebuješ:
• jajca
• olupke čebule (rdeče ali rjave)
• najlonske hlačne nogavice
• sukanec
• škarje
• zelenje

Postopek:
Jajca opereš v mlačni vodi ali v kisu, da odstraniš morebitne mastne madeže. Zunaj naberi čim bolj raznoliko in izrazito zelenje (plevel). Najlonke razreži tako, da boš pirhe čim lažje zavil v njih. Na mokra jajca nastavi zelenje tako, da ga boš lahko zajel v najlonko. Nato s sukancem večkrat in dobro obvij konec najlonke. Jajca nežno položi v hladno vodo, v katero si pred tem namočil olupke čebule. Postavi na plin in kuhaj do vretja ter nato še nekje 30 minut. Odstavi s plina. Pusti, da se jajca nekoliko pohladijo. S škarjami odreži zavezani konec (repek) in jih z ostankom najlonke očisti zelenja.

Pošljite nam fotografijo svojih velikonočnih pirhov.

Želimo vam lepe velikonočne praznike, se vidimo kmalu.

Slastno in zdravo

Še posebej na dopustu je včasih obisk restavracije pravi zalogaj. Otroci najraje posegajo po jedeh, ki jih poznajo že od doma. In seveda po sladicah! Zavedamo se, da je zdrava prehrana za otroke izredno pomembna.

Legende o lokalni kulinariki

Prleška kuhinja uporablja veliko kaš, tudi ajdovo.

Pocukajte za rokav našega kuharja in povedal vam bo kaj zanimivega o lokalnih jedeh!

Najljubše otroške jedi

V času šolskih počitnic najmlajše pričakujemo z njihovimi najljubšimi otroškimi jedmi, pripravljenimi na zdrav način.

Na vrh