Prekmurska gibanica je najbolj znana prekmurska sladica. A gibanica še zdaleč ni edina – niti jed, kaj šele gibanica iz naše regije! Poznate prleško gibanico?
Kako vam zveni beseda »dödoli«? Kakšnega okusa je ajdov kruh?
Prekmurska gibanica je sladica, sestavljena iz več plasti testa, skute, jabolk, maka in še česa. Navdušenci pravijo, da bi jo jedli tudi za kosilo, za Prekmurce pa je to »najbouša sladica na svetu«.
In kar drži, kot pribito, iz Prekmurja ne smete oditi, brez da bi jo okusili in kakšnega kosa vzeli tudi za domov!
Prekmurska kulinarika je preprosta, a polnega okusa in iz sestavin, ki jih ponuja lokalno okolje.
Tipične sestavine so ajda, bučno olje in zaseka, v sladicah pa pogosto tudi mak.
Prlekija je znana po Ormoškem vinorodnem okolišu, a enako kakovostne so tipične prleške jedi.
Številne prleške pogače so primerne prav za vsak obrok dneva!
Posebnost kuhinje Term Banovci so številne jedi, pripravljene po starih receptih iz lokalnih sestavin.
Za Veliko noč smo vam pripravili poseben recept za Banovsko orehovo potico, kot jo pripravlja naša direktorica.
Prekmurska gibanica je najbolj znana prekmurska sladica. A gibanica še zdaleč ni edina – niti jed, kaj šele gibanica iz naše regije! Poznate prleško gibanico?
Kako vam zveni beseda »dödoli«? Kakšnega okusa je ajdov kruh?
Hotelska restavracija dnevno na meni uvršča lokalne jedi.
Za goste so organizirane brezplačne pokušine, naučijo pa se lahko tudi priprave prleških jedi.