Prlekija je pravi raj za vse ljubitelje kolesarjenja, saj lahko vsak najde nekaj zase. Je dežela gričkov, z vzponi in spusti, najdemo pa tudi prijetne ravnine, za bolj lahkotne kolesarske izlete. Okolico Ljutomera je najbolj pristno spoznavati prav s kolesom, zato vam predstavljamo nekaj najbolj zanimivih kolesarskih poti. Kolesarske poti v okolici Term Banovci skupaj obsegajo 135 kilometrov, so tematske in razdeljene glede na zahtevnostno stopnjo. Skupno vam ponujamo 6 glavnih kolesarskih poti, ki zajemajo oglede znamenitosti ter ostale zanimivosti.

Prva kolesarska pot, Vardova pot, je dolga 11 kilometrov, ter spada pod srednje zahtevne poti. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, do Vardovega gradu, sledijo Slamnjak, Podgradje, Gresovščak in na koncu se vrnete v Ljutomer.

Druga kolesarska pot je Pot sivih čapelj (12 km) in je primerna tudi za zgolj občasne rekreativne kolesarje ter družine z otroki. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, Pristavo, Moto, Cven, zaključi se v Ljutomeru.

Kot tretjo vam bomo predstavili Vinsko kolesarsko pot, ki je dolga 20 kilometrov, s srednjo zahtevnostno stopnjo. Kraji, ki jih boste na poti spoznali, pa so: Ljutomer, Zgornji Kamenščak, Mekotnjak, Žerovinci, Radomerščak, Plešivica, Jeruzalem in Železne dveri. Končni cilj je Ljutomer.

Četrta pot je 20 kilometrska Poljska pot. Je lahkotnejša pot in poteka iz Ljutomera proti Cvenu, Moti, Krapju, Banovcem, Grlavi, nadaljuje se v Krištancih, Šalincih, Babincih in zaključi v Ljutomeru.

Kot peto vam bomo predstavili Štrkovo pot (31 km), ki spada pod srednje zahtevne poti. Popeljala vas bo tudi na drugo stran reke Mure. Na tej poti boste spoznali Ljutomer, Stročjo vas, Veščico, Pristavo, Razkrižje, Srednjo in Zgornjo Bistrico, Melince, Ižakovce, Krapje in Cven.

Zadnja, najbolj zahtevna proga, pa je Grossmanova pot, ki je dolga 41 kilometrov in vključuje tudi veliko vzponov in spustov. Poteka pa tako: Ljutomer, Cezanjevci, Branoslavci, Grabe, Ključarovci, Logarovci, Gajševci, Precetinci, Kuršinci, Mala Nedelja, Drakovci, Moravski vrh, Gomila, Moravci, Godemarci, Radoslavci, Vogričevci, Vidanovci, Stara cesta, Mekotnjak, Spodnji Kamenščak, zaključek pa je v Ljutomeru.

Paketi in akcije

PRLEŠKI GURME PAKET

PRLEŠKI GURME PAKET
PRLEŠKI GURME PAKET

Cena velja od 7.3.2022 do 22.12.2022 v Hotelu ali Hotelskem naselju Zeleni Gaj*** (izvzeti termini: 15.4.-18.4.2022, 11.11.-14.11.2022)

že od 80

»Pobegnite stran od ponorelega sveta in zaupajte mitičnim junakom iz panonskih ravnic.«

Paket vključuje:

  • 3x nočitev v dvoposteljni sobi v Hotelu ali Hotelskem naselju Zeleni gaj***
  • Bogat samopostrežni zajtrk z babičinim in wellness kotičkom
  • Doplačilo za pol penzion (večerjo) samo 8,00€ po osebi na noč
  • Mala Banovska vinska šola (senzorično doživljanje vina in kulinarike - 90 minutna delavnica)
  • Prleška jüžina s kozarcem domačega za dve osebi
  • Brezplačna izposoja pohodniških palic
  • Vstop v fitnes
Kartica ugodnosti in lojalnosti Term Banovci deluje po principu zbiranja oz. seštevanja vrednosti nakupov v okviru storitev v Termah Banovci, na podlagi katere njeni imetniki, ki so obenem tudi člani kluba ugodnosti Term Banovci pridobivajo bonitete, ki prinašajo popuste pri nadaljnjih nakupih.
Na vrh