Prlekija ponuja kolesarske poti za vsakogor. Je dežela gričkov, z vzponi in spusti, najdemo pa tudi prijetne ravnine, za bolj lahkotne kolesarske izlete. Kolesarske poti v okolici Term Banovci skupaj obsegajo 135 kilometrov, so tematske in razdeljene glede na zahtevnostno stopnjo. Skupno vam ponujamo 6 glavnih kolesarskih poti, ki zajemajo oglede znamenitosti ter ostale zanimivosti.

Prva kolesarska pot, Vardova pot, je dolga 11 kilometrov, ter spada pod srednje zahtevne poti. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, do Vardovega gradu, sledijo Slamnjak, Podgradje, Gresovščak in na koncu se vrnete v Ljutomer.

Druga kolesarska pot je Pot sivih čapelj (12 km) in je primerna tudi za zgolj občasne rekreativne kolesarje ter družine z otroki. Poteka od Ljutomera, skozi Stročjo vas, Pristavo, Moto, Cven, zaključi se v Ljutomeru.

Kot tretjo vam bomo predstavili Vinsko kolesarsko pot, ki je dolga 20 kilometrov, s srednjo zahtevnostno stopnjo. Kraji, ki jih boste na poti spoznali, pa so: Ljutomer, Zgornji Kamenščak, Mekotnjak, Žerovinci, Radomerščak, Plešivica, Jeruzalem in Železne dveri. Končni cilj je Ljutomer.

Četrta pot je 20 kilometrska Poljska pot. Je lahkotnejša pot in poteka iz Ljutomera proti Cvenu, Moti, Krapju, Banovcem, Grlavi, nadaljuje se v Krištancih, Šalincih, Babincih in zaključi v Ljutomeru.

Kot peto vam bomo predstavili Štrkovo pot (31 km), ki spada pod srednje zahtevne poti. Popeljala vas bo tudi na drugo stran reke Mure. Na tej poti boste spoznali Ljutomer, Stročjo vas, Veščico, Pristavo, Razkrižje, Srednjo in Zgornjo Bistrico, Melince, Ižakovce, Krapje in Cven.

Zadnja, najbolj zahtevna proga, pa je Grossmanova pot, ki je dolga 41 kilometrov in vključuje tudi veliko vzponov in spustov. Poteka pa tako: Ljutomer, Cezanjevci, Branoslavci, Grabe, Ključarovci, Logarovci, Gajševci, Precetinci, Kuršinci, Mala Nedelja, Drakovci, Moravski vrh, Gomila, Moravci, Godemarci, Radoslavci, Vogričevci, Vidanovci, Stara cesta, Mekotnjak, Spodnji Kamenščak, zaključek pa je v Ljutomeru.

Oglejte si kolesarske poti v Prlekiji in Prekmurju na Kolesarite | Visit Pomurje - Kjer privlačnost ustreza tradiciji.

Kartica ugodnosti in lojalnosti Term Banovci deluje po principu zbiranja oz. seštevanja vrednosti nakupov v okviru storitev v Termah Banovci, na podlagi katere njeni imetniki, ki so obenem tudi člani kluba ugodnosti Term Banovci pridobivajo bonitete, ki prinašajo popuste pri nadaljnjih nakupih.
Informacije in rezervacije
Na vrh